Didiana a jej zemiakové recepty od top kuchárov!
Zemiaky zlacneli skoro na polovicu a tak sa Didiana spojila s našimi najlepšími šéfkuchármi...

Zasýtia vás 3x viac ako biele pečivo s rovnakým obsahom kalórií - ZEMIAKY – zlacneli skoro o polovicu!
Didiana sa preto rozhodla spojiť s našimi najlepšími šéfkuchármi a zohnať pre vás pár receptov zo zemiakov...
1. Krémová zemiaková polievka – od Marcela Ihnačáka
Ingrediencie:
zemiaky, cibuľa, vývar, mlieko alebo smotana, bylinky (nie sú potrebné)
Postup:
- Cibuľu nakrájame a orestujeme do zlatista buď na masti alebo na oleji,
- pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme teplým vývarom,
- varíme, kým zemiaky nie sú mäkké a potom polievku rozmixujeme,
- pridáme mlieko alebo smotanu a ešte chvíľku povaríme,
- na záver môžeme pridať bylinky alebo nejaký strúhaný syr (napr. parmezán).
2. Zemiaková haruľa (placka) – od Ľuba Herka
Ingrediencie:
zemiaky (nie nové, radšej staršie), 3-4 strúčiky cesnaku, mlieko alebo smotana, múka alebo strúhanka (so strúhankou budú chrumkavejšie), vajce, majorán, korenie, soľ, bravčová masť
Odporúčame