Zasýtia vás 3x viac ako biele pečivo s rovnakým obsahom kalórií - ZEMIAKY – zlacneli skoro o polovicu!


Didiana sa preto rozhodla spojiť s našimi najlepšími šéfkuchármi a zohnať pre vás pár receptov zo zemiakov... 

1. Krémová zemiaková polievka – od Marcela Ihnačáka

Ingrediencie:
zemiaky, cibuľa, vývar, mlieko alebo smotana, bylinky (nie sú potrebné)

Postup:
  • Cibuľu nakrájame a orestujeme do zlatista buď na masti alebo na oleji, 
  • pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme teplým vývarom, 
  • varíme, kým zemiaky nie sú mäkké a potom polievku rozmixujeme,
  • pridáme mlieko alebo smotanu a ešte chvíľku povaríme, 
  • na záver môžeme pridať bylinky alebo nejaký strúhaný syr (napr. parmezán).

2. Zemiaková haruľa (placka) – od Ľuba Herka 

Ingrediencie:
zemiaky (nie nové, radšej staršie), 3-4 strúčiky cesnaku, mlieko alebo smotana, múka alebo strúhanka (so strúhankou budú chrumkavejšie), vajce, majorán, korenie, soľ, bravčová masť