Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

TRUE STORY: Krásny vianočný príbeh z trolejbusu

  • Redakcia

Jeden z najkrajších, aké sme tu mali...


"Je to niečo úžasné, že takíto ľudia ešte jestvujú na tomto svete.
Je to dôkaz toho, že dobrí ľudia ešte stále existujú."




Dobrý deň. Volám sa Martina a chcela by som Vám povedať svoj príbeh. Chcela by som sa poďakovať jednej osobe, a keďže neviem kto to je, nemám ako, iba prostredníctvom rádia.

V utorok (8.12.2015) ráno som cestovala trolejbusom č.204 v Bratislave, a akurát nastúpil aj revízor, a kontroloval lístky. Každý mesiac si cez internet dobíjam mesačný lístok na ISIC. Som študentka, ale keďže mám už 26 rokov, musím si všetko cestovné hradiť sama. Pánovi revízorovi som podala ISIC, s tým, že mi ešte platí, no po priložení k stroju, zistil že mi v pondelok skončil. Prešvihla som to a nevšimla si. Verdikt znel - pokuta 50 eur. Snažila som sa ho presvedčiť, aby mi to odpustil, veď to bol len jeden deň, vysvetľovala som, že nemám mu ani ako zaplatiť, cestovne je drahé, ubytovanie tiež... no nedalo sa, vypísal pokutu, a odišiel.

Prišlo mi to ľúto, lebo nie som na tom finančne najlepšie, a Vianoce sa blížia. Nedalo sa zabrániť slzám, a ako som tak sedela s plačom, a rozmýšľala nad tým všetkým, jeden muž - chlapec neviem...bola som mimo...mi podal poskladaný papier, a povedal, že mi to vypadlo, a vystúpil. Pozerala som na papier, nechápala som, čo to je, bolo to po anglicky, a tak som to otvorila, vo vnútri papiera bola 50 eurovka a na papieri napísané - Veselé Vianoce. Obzerala som sa za nim, ale trolejbus sa už pohol, a on zmizol niekde medzi ľuďmi... ako som na to pozerala, v šoku, rozplakala som sa ešte viac, ale z toho úžasného činu človeka, ktorý ma nikdy predtým nevidel, a nikdy pravdepodobne neuvidí.

Je to niečo úžasné, že takíto ľudia ešte jestvujú na tomto svete. Je to dôkaz toho, že dobrí ľudia ešte stále existujú. A tento jeho čin, nerozplakal len mňa, ale aj moju sestru, sesternicu a spolužiačku, ktorým som to neskôr vyrozprávala.

Touto cestou sa mu chcem celým srdcom poďakovať a zaželať mu taktiež Veselé Vianoce, a popriať do života len to najlepšie!!
Odporúčame