Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

FunWriter Števo a jeho OTCOVSKÁ LÁSKA

  • Redakcia

To sú tie momenty, na ktoré sa nezabúda....



 
OTCOVSKÁ LÁSKA - otec mi zo žartu zvykol vravieť vety typu:

“Števko, čím som ťa urobil, tým si aj ostal!“


... keď som sa náhodou ocitol počas zápasu Ligy majstrov medzi ním a televízorom, nasledovala veta:

“Posuň sa, nemáš otca sklenára!“

... jedného letného dňa (s otcom obaja preferujeme termín "sku**ené teplo") išiel otec do kočikárne opravovať moju BMX-ku ... pri pohľade na jeho neúnavnú snahu mi bolo až smutno, ale obaja sme sa zachovali ako chlapi - zbytočne hrdí a tváriaci sa, že máme odpovede ... sedel tam vedľa najjednoduchšieho bicykla v hre, ktorý nevedel dať dokopy; s bezradným pohľadom, nervami v koncoch, potom kvapkajúcim zo špičky nosa, pričom mi pomedzi škrípajúce zuby povedal, aby som mu išiel kúpiť cigarety do Kocky (bar, v ktorom ma vychoval) ... keď som sa vracal, zbadal som, ako z kočíkarne letí bicykel ... zohnutý v kolenách a zbitý v tvári na mňa posledným dychom zreval:

“Tak ... a máš dobicyklované, DO PI*I!“

... o pár rokov neskôr som si chcel kúpiť skúter, ale otec bol jedným z ľudí, ktorí zastávajú názor, že najťažšou časťou jazdy na skútri je povedať svojim rodičom, že si teplý ... neviem, podľa mňa je skúter stále lepší, ako tá vydrbaná chôdza, alebo nedajbože beh, pri ktorom ma bolia uši z toho, ako mi o seba plieskajú stehná ... jedinou správnou formou prepravy bola roky naša tmavomodrá Škoda Felícia - síce krásna farba, ale podľa mňa si ju vtáky museli vkuse mýliť s mlákou, čo bola taká osratá ... otec ju síce umýval častejšie ako svoje zuby, ale jednu vec tomu autu nikdy neodpustím - u nás doma evidujeme štyri stupne neznesiteľného tepla:

1) sauna
2) turecká väznica
3) povrch Venuše
4) Felícia v júli

... niečo neskutočné ... keď sme si na obed sadli do toho rozžeraveného auta, namiesto semenníkov sme do pár sekúnd mali vajcia na tvrdo ... v momente sa všetci cestujúci stali účastníkmi súťaže “Miss mokré tričko,“ v ktorej vám ale voda to tričko oblievala zvnútra ... nesrandujem, radšej by som si natrel kakáč medom a sadol si do červeného mraveniska

... raz sa dokonca stalo, že stiekli nálepky na palubovke ... počas takýchto neznesiteľne teplých dní nie je nič lepšie, ako sa osviežiť radlerom, ale otec bol vždy stará škola a citrón si do piva vytláčal sám ... dalo by sa povedať, že má rád citrónovú šťavu asi ako Lintnerova žena.

Odporúčame