Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

FunBlog: VOJNA KRAJOV alebo “Trnava vs. Zvolen“

  • Redakcia

FunWriter Števo a jeho názory a postrehy...

FunWriter Števo a jeho názory a postrehy: "S oneskoreným príchodom snehu mi napadlo oprášiť jeden starší blog - "vojna krajov" znie ako výstižný názov. Hádam sa celý národ neurazí."



 
VOJNA KRAJOV alebo “Trnava vs. Zvolen“ ... týmto asi naseriem veľa ľudí z oboch táborov, ale nezabúdajte - je mi to jedno ... už minule som sa vyjadril, že “tvrdšie ako voda v Trnave je už asi len nárečie“ ... najvyšší strom je tu kukurica a preto tu má vietor v nárazoch aj 120km/h ... najväčšia “rieka“ sa volá Trnávka ... tá má polovičný prietok zvolenského kanála, ale je dvakrát tak špinavá ...

... vo Zvolene sa na druhej strane v zime psy lámu v zákrute - bavíme sa tu o meste, v ktorom pred pár rokmi zamrzol Hron a bola tu taká zima, že bezdomovci museli po vysratí odložiť hovno do rohu výmeničky ... kraj, kde je taká kosa, že sa ľudia na Vígľaši v zime roku 1929 odnaučili žmurkať, lebo jeden chlap to vtedy skúsil a už nikdy neotvoril oči ... pri takýchto nízkych teplotách pripomína váš penis tú zavretú pistáciu, ktorú ani za boha nedokážete otvoriť ... ale kraj je to pekný a viem si to vážiť, lebo jedných starkých mám z východu a druhých z lazov ... čiže áno - síce som alkoholik, ale aspoň mám krivé zuby ...

... v Trnave zas celú zimu fúka a sneží bokom, no keď v lete potrebujete vietor, tak je tu často vákuum a myšlienka na schladenie v saune prestáva byť vtipom ... keď vám pred nosom ukradne parkovacie miesto človek so značkou "GA" tak automaticky nasleduje vrelé oslovenie "poj**aný maďar“ ... minule mi kolega v krčme položil takúto otázku:

"A čo vy východniari zo Zvolena žeriete na tých horniakoch okrem zemiakov a ryže?"

... áno, tak ako v každom meste, aj medzi "Trnafčanmi“ sa nájdu ľudia, ktorí si myslia, že Hepatitída B je druh vitamínu ... každopádne je s nimi sranda, lebo keď vám kamarát hrajúci na heligónke na grilovačke povie:

“Pome, spievajte, vy sedlač poj**aná!“ - nedá sa neho hnevať ...

... potom sme si pustili pár petárd a niekto zavolal policajtov s tým, že vedľa počul výstrely ... v tomto štáte vám sused závidí aj to, že sa po vás strieľa ... najlepší je tu asi chlap z Košíc, emancipovaný Trnavčan, ktorý sa chválil svojou pyrotechnikou, kým ho druhý týpek s kľudom rakúskeho pedofila zrušil, že má doma v Seredi kilo semtexu a môže mu ukázať poriadnu show ... potom som sa išiel vysrať a v tom sa ma kamarát spýtal:

“Nechceš noviny?“

(odpovedal som pohotovo)
“Neviem, ako tu, ale vo Zvolene sme prestali srať na noviny v 98-mom...“

... raz som sa snažil zaspať, ale nedalo sa, lebo vonku vkuse škriekali nejaké štetky a prekrikovali sa s ožratými debilmi, ktorí sa správali tak, ako by som sa spitý zrejme správal aj ja ... keďže sa poznám, znášal som ten bordel s nadhľadom, ale jeden chlap z bytovky oproti to očividne nezvládol, vybehol na okno a z plného hrdla na nich zareval:

“Držte pi*e, vy ku**y, mne tu spia deti!“

... krásna veta od kandidáta na cenu "otec roka" ... hneď mi pripomenula moju dilemu pri prezeraní inzerátov s ponukami práce ... mal som v pláne reagovať na pozíciu učiteľky v škôlke, na čo ma všetci v byte vysmiali ... hneď som sa ohradil:

“No a prečo by som ja nemohol učiť v škôlke do pi*e?" ... a tak som si hneď aj odpovedal ...

... každý sme nejaký, čoho dôkazom je aj nasledujúci príbeh, v ktorom sa stretol chalan z Medzilaboriec s týpkom zo Skalice a šéfinkom z Fiľakova a nič sa nestalo, lebo sa nerozumeli.
Odporúčame