Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Vaše JAZYKOVÉ PREŠĽAPY – preddovolenková príprava

  • Redakcia

Neskutočné veci ste dnes ráno poslali...

Junior s Marcel dnes ráno aj o vašich jazykových prešľapoch. V podstate to bola taká preddovolenková príprava. Vybrali sme najlepšie z najlepších:




SILVIA
Kolega si na školení v Nemecku vypýtal na večeru grilované kurča vetou: „Eine kleine kikirikí“

PETER
Kamarát v Taliansku na bare: „Nechaj, ja to objednám.“
Spustil: „Dva káve, dve čáje.“

ĽUDKA
S mamkou sme boli na dovolenke v Taliansku.
Po pár dňoch sme sa pozastavili nad tým, ako zdraví ľudí.
Najzábavnejšia bola, keď vošla do obchodu.
Hrdá sama na seba, čo sa dokázala naučiť,
nahlas povedala: „Džon Porno“.



ANONYM
Brat v Grécku potreboval rozmeniť peniaze otázkou: „Please, change love?“

ANONYM
Na dovolenke v Bulharsku nám jeden deň nešla voda na izbe. Prišli sme na raňajky a manželka ma poslala na recepciu. Keďže ovládam tri jazyky a skoro nič, zahlásil som: „Water, Zimmer, Net.“

MARTIN
Švagor bol pracovne nejakú dobu v Afrike, v Rwande a vrátil sa aj so ženou. Exotickej členke našej rodiny sme chceli ukázať, ako to u nás chodí. Vzali sme ju na motokáry, urobili guľáš párty a už tak večer padla aj otázka: „How is your zážitky today?“

STANO
Pracoval som vo Švajčiarsku na farme a na začiatku som vedel tri slovíčka:
„Ja, Nein a Verbung". Keď som chcel majiteľovi zakričať, že mu ušiel dobytok z ohrady, vyšlo zo mňa: „Kleine muuuuumuuu aus“. Popritom som držal palce pri hlave vztýčené dohora. Majiteľ v kŕčoch takmer spadol z traktora.

LACO
Lyžovačka v Taliansku. Kamarát sa rozhodol, že objedná v bare pre ženy čaj. Išiel do baru a hovorí: „Tua Tea“. Čašníčka nechápala. Tak sebavedomo zopakoval: „Tua Tea“. Priniesla dva čaje. Niekedy stačí byť rázny a je všetko jasné.

ROGER
Disneyland v Paríži. Oslovila nás černošská rodinka, či by sme ich neodfotili na mobil. Manželka sa podujala a urobila pár záberov. Bohužiaľ, oproti slnku a tak boli objekty na fotke veľmi tmavé. Nato im manželka hovorí: „It´s not good. You are too BLACK!“ Keby ste videli tie pohľady.



MILAN
Keď som bol pred pár rokmi na Novom Zélande v obchode so suvenírmi obsluhovala ma taká mladá, milá Maurka. Mal som záujem o jeden suvenír pre dcéru a namiesto otázky: "Can I buy it for my daughter?" som sa jej díval do očí a ani neukázal na vec, o ktorú mám záujem a opýtal: "Can I buy you for my daughter?" Úsmev jej zišiel z tváre a keďže som nechápal prečo, pre istotu som sa znova opýtal: "Can I buy you for my daughter?". Podľa výrazu jej tváre a nervózneho obzerania sa po najbližších osobách som prišiel na to, že niečo nie je v poriadku a z obchodu som sa vyparil. Došlo mi to až o hodinu, ale to som bol už ďaleko.

ROMAN
Raz sme so súborom prechádzali v ranných hodinách cez Maďarsko a zastavili sme v nejakom mliečnom bare a vybrali sme sa naraňajkovať. Keďže som bol už predtým trikrát v Maďarsku, padol los na mňa, že mám ísť pýtať niečo na jedenie. Tak som spustil „plynulou“ maďarčinou: „Három kakao, kette piškot torta..... a sú mäkké?" Mali ste vidieť ten pohľad. Predavačke skoro vypadli všetky oči, že čo sa jej to pýtam. Ale na koniec sme sa celkom úspešne naraňajkovali.

PIŠTA
Bráchova príhoda. V strojárskej firme mali kontrolu z Nemecka. Išiel okolo majster a hovorí mu: „napíš tam po nemecky nech tam nepchajú ruky“. No a keďže nemčina bola aká bola a gúgel sa ešte nepoužíval, napísal: „Nicht stuchen hnaten!“

IVAN
Dcéra bola s triedou na výlete vo Viedni. Mali sa zdokonaľovať v jazyku. Po únavnej prechádzke mestom sa zastavili v bufete, kde si jej spolužiak vypýtal od obsluhy: „Wasser mit Bublinken“


TOMÁŠ
Táto príhoda sa stala kamarátovi, keď šiel do na výlet do Budapešti a chcel sa v jednom podniku najesť. Dostal do ruky jedálny lístok len v maďarčine a tak sa skúsil opýtať čašníka: „What can I choose?“. Chápavý Maďar objednávku pochopil a o malú chvíľku doniesol vodku a džús. Have a nice day.


Odporúčame