Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Podvyživené a choré tigrie mláďa, ktoré zachránili z cirkusu, sa dokázalo neuveriteľne zotaviť!

  • Redakcia

Aasha važíla v 9. mesiaci len toľko, koľko zdravé, 3-mesačné tigrie mláďa

Napriek tomu že Aasha, mláďa tigra bengálskeho, mala už 9 mesiacov, vážila len 13 kilogramov. Táto váha je totiž typická pre zdravé mláďa vo veku 3 mesiacov! Toto malé chúďa patrilo do cirkusu, v ktorom s ním bolo veľmi zle zaobchádzané. Našťastie ju v roku 2011 vyslobodila žena menom Vicky Keahey, zakladateľka organizácie venujúcej sa záchrane divých zvierat. Vzala si na starostlivosť jej záchranu a zotavenie. 



„Holé miesta bez srsti pokrývali takmer celé Aashino telo, jej pokožka bola veľmi vysušená, popraskaná a dokonca na mnohých miestach krvácala. Trpela vážnym kožným ochorením a mala otvorené rany. Každý deň, 2-krát denne som jej podávala lieky a trávila s ňou čas. Bolo to veľmi ťažké obdobie no snaha sa vyplatila. Po 8 mesiacoch liečby vyzerá Aasha konečne ako ozajstný tiger,“ povedala Vicky. 



Aasha bola neskôr zoznámená s tigrom menom Smuggler, ktorý sa do nej vraj po uši zbláznil. Dnes žijú obaja v spoločnom priestore a Aasha je zdravým, milujúcim tigrom. 










 
Odporúčame