Recept: Úžasná mrkvová torta
Toto by si mala vyskúšať!

Pred nedávnom sme tu mali recept na chutné a jednoduché „Pečiatkové sušienky“ (NÁJDEŠ TU). Dnes sme sa ti rozhodli predstaviť recept na úžasné, naozaj úžasnú mrkvovú tortu!
Suroviny korpus:
200 g hnedého cukru,
3 vajíčka,
250 ml oleja,
300 g hladkej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva,
1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
2 čajové lyžičky mletej škorice,
2 čajové lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru,
1 vanilkový cukor,
štipka soli
300 g nastrúhanej mrkvy,
100 g nasekaných orechov.
Surovina krém:
250 g mascarpone,
100 g masla,
60 g práškového cukru (alebo podľa chuti),
3 polievkové lyžice kyslej smotany.
Postup:
Hnedý a vanilkový cukor, vajíčka a olej šľaháme, kým sa všetko nespojí a cukor nerozpustí. Pridávame postupne múku s práškom do pečiva, sódou a soľou. Postupne primiešame škoricu, nastrúhanú mrkvu so zázvorom a nasekané orechy.
Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy (môže byť s priemerom 24 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia cca 45 min. Záleží od rúry.
Či je cesto upečené zistíme pichnutím špajdle, ak sa cesto prilepí, necháme ešte piecť. Vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladiť. Na krém musia mať všetky suroviny izbovú teplotu. Pomaly vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme mascarpone a na záver kyslú smotanu.
Z cesta odrežeme vydutý vrch, a zarovnané cesto rozrežeme ešte na polovicu. Natrieme hrubšiu vrstvu krému, priložíme druhý plat a celú tortu obtrieme zvyšným krémom. Z odrezaného vrchu vyberieme mäkkú časť, rozdrvíme prstami a posypeme vrch torty. Ozdobíme orechmi.
200 g hnedého cukru,
3 vajíčka,
250 ml oleja,
300 g hladkej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva,
1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
2 čajové lyžičky mletej škorice,
2 čajové lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru,
1 vanilkový cukor,
štipka soli
300 g nastrúhanej mrkvy,
100 g nasekaných orechov.
Surovina krém:
250 g mascarpone,
100 g masla,
60 g práškového cukru (alebo podľa chuti),
3 polievkové lyžice kyslej smotany.
Postup:
Hnedý a vanilkový cukor, vajíčka a olej šľaháme, kým sa všetko nespojí a cukor nerozpustí. Pridávame postupne múku s práškom do pečiva, sódou a soľou. Postupne primiešame škoricu, nastrúhanú mrkvu so zázvorom a nasekané orechy.
Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy (môže byť s priemerom 24 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia cca 45 min. Záleží od rúry.
Či je cesto upečené zistíme pichnutím špajdle, ak sa cesto prilepí, necháme ešte piecť. Vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladiť. Na krém musia mať všetky suroviny izbovú teplotu. Pomaly vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme mascarpone a na záver kyslú smotanu.
Z cesta odrežeme vydutý vrch, a zarovnané cesto rozrežeme ešte na polovicu. Natrieme hrubšiu vrstvu krému, priložíme druhý plat a celú tortu obtrieme zvyšným krémom. Z odrezaného vrchu vyberieme mäkkú časť, rozdrvíme prstami a posypeme vrch torty. Ozdobíme orechmi.
Odporúčame