Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Víťazi Grammy Awards 2017 sú známi! Kráľovnou sa stala Adele, ktorá sa chcela vzdať ceny a rozplakala Beyoncé

  • Redakcia

Uplakaná Beyoncé či Rihanna popíjajúca v priamom prenose

Britská speváčka Adele je veľkou víťazkou 59. ročníka udeľovania amerických hudobných cien Grammy. Na trofeje premenila všetkých päť nominácií, keď na slávnostnom odovzdávaní v nedeľu večer v Los Angeles získala okrem iného ocenenie pre najlepšiu pieseň a nahrávku roka i najlepší album roka.



Vo všetkých troch hlavných kategóriách porazila Adele svoju najväčšiu konkurentku, Američanku Beyoncé, keď si so svojím comebackovým albumom 25 a skladbou Hello zopakovala rovnaký úspech z odovzdávania Grammys z roku 2012.



Britská hviezda Adele mala však dojem, že si cenu nezaslúži. "Nemôžem ju prijať," povedala a pri preberaní cien vyzdvihla práve Beyoncé a jej album Lemonade. "Je monumentálny a úchvatný. Vždy vieš dojať moju dušu. Mojím snom a mojím idolom je Queen Bey, zbožňujem ťa," vyhlásila Adele z pódia.



Adele získala za album 25 cenu Grammy v kategórii album roka. Jej popovú baladu Hello ocenili ako najlepšiu pieseň roka a stala sa tiež najlepšou nahrávkou roka. Dve ďalšie ceny dostala za najlepší popový vokálny album (25) a najlepší popový sólový výkon (Hello).

Budúca mamička dvojičiek Beyoncé, ktorá bola tento rok nominovaná na ceny Grammy v najväčšom počte deviatich kategórií, si odniesla cenu za najlepší album v kategórii urban contemporary (Lemonade), ako aj za najlepšie hudobné video za pieseň Formation.



Za nováčika roka vyhlásili hiphopového hudobníka vystupujúceho pod menom Chance the Rapper, ktorý premiérový úspech zavŕšil aj víťazstvom v kategórii najlepší rapový album (Coloring Book), kde porazil aj hviezdy ako Drake a Kanye West.



Ceny vo všetkých štyroch kategóriách, na ktoré bol nominovaný, dostal aj zosnulý britský hudobník David Bowie. Jeho posledný album Blackstar, vydaný dva dni pred umelcovým vlaňajším úmrtím na rakovinu, vyhlásili za najlepší alternatívny album a najlepšie zvukovo vypracovaný neklasický album. Titulná skladba sa okrem toho stala najlepšou rockovou piesňou a Bowie za ňu dostal aj ocenenie pre najlepší rockový výkon.

A zdá sa, že počas emóciami nabitých ďakovných rečí a grandióznych hudobných vystupení, sa najlepšie bavila Rihanna. Na zdravie!



VÍŤAZI GRAMMY 2017 V HLAVNÝCH KATEGÓRIACH:


Album roka - Adele: 25
Nahrávka roka - Adele: Hello
Pieseň roka - Adele: Hello
Objav roka - Chance the Rapper
Najlepší popový album - Adele: 25
Najlepší videoklip - Beyoncé: Formation
Najlepší elektronický album - Flume: Skin
Najlepší alternatívny album - David Bowie: Blackstar
Najlepší rapový album - Chance the Rapper: Coloring Book
Najlepšia rocková pieseň - David Bowie: Blackstar
Najlepší inštrumentálny soundtrack - John Williams: Hviezdne vojny: Sila sa prebúdza
Najlepší hudobný film - The Beatles: Eight Days a Week
Odporúčame