Fun rádio

Playlist

hraných skladieb

×

{{ song.title }}

{{ song.author }}

{{ song.time }}

Lyrics

aktuálna pesnička

×
Aktuálny Live stream:
Fun streams

Uložiť článok

Ak si chceš pripnúť tento článok na svoju nástenku, prihlás sa do svojho profilu, alebo sa registruj a staň sa našim členom.

Tehotná so 14-mesačným dieťaťom robila pečienky s ryžou. Takto to vyzeralo!

  • Redakcia

Každá mama vie, o čom píše...

S týmto sa musí stotožniť každá mama. Sestra poslucháčky Simonky je aktuálne tehotná, a okrem toho má doma ešte 14-mesačné bábo. Simonka píše: „Včera večer mi moja tehotná sestra poslala recept na pečienku popri 14-mesačnom dieťati a nemôžem sa nepodeliť.“






Dnes si manžel nakázal pečienku s ryžou, tak som sa pustila do varenia a podelím sa o recept.

Náročnosť:
A - bezdetní a ľudia s odrastenými deťmi - nízka náročnosť, čas 20 min.
B - ľudia s batoľaťom - extra náročné jedlo, čas varenia 3 hod 30 min.

Začneme tým, že si očistíme cibuľu. Dieťaťu dáme niečo do ruky, čo ešte nepozná, napríklad taštičku so šminkami. Pokým sa dieťa hrá so šminkami, pokrájame cibuľu na drobno. Pri krájaní však pozorne sledujeme dieťa, nechceme predsa, aby sa navečeralo vášho rúžu, mame v plané nakŕmiť ho krupicou.

Pokrájanú cibuľu dáme do panvice. Pripravíme si pečienku - bravcovu či kuraciu, to je jedno. Nakrájame ju na kocky. Uprostred krájania prestaneme, poumývame si ruky a bežíme po nočník, lebo dieťa začalo tlačiť. Posadíme dieťa na nočník, sadneme si k nemu a čítame knižku. Ideme prikryť cibuľu a pečienku, aby neobschli, nevieme ako dlho budeme čítať a tlačiť.

Vrátime sa k dieťaťu na nočníku.... omyl, vrátime sa k prázdnemu nočníku a pohľadáme dieťa s holým zadkom, isto niekde v byte je. Je vo vedľajšej izbe a strháva usušené prádlo zo sušiaka. Odpraceme prázdny nočník, vezmeme čistú plienku. Predtým, ako ju nasadíme, však musíme isť po inú handru, aby sme utreli podlahu, kde sa dieťa práve vycikalo...

Pečienku vrátime pre istotu do chladničky. Poutierame cikaničku, nasadíme plienku, prezlečieme ocikané oblečenie a vraciame sa do kuchyne. Začneme smažiť cibuľku. Pokiaľ sa smaží, pozbierame rozhádzané šminky. Pri smažení stále treba jedným okom sledovať dieťa. Ak by ste to nerobili, nezbadali by ste s hrôzou malé prstíky na kuchynskej linke. Áno, dieťa tam dočiahne!!!! a veľmi ľahko dôkaze stiahnuť na seba vrecko s pečivom.

Vypnite cibuľku, aby neprihorela, pozbierajte pečivo a pozametajte omrvinky. Odneste dieťa ku hračkám a silno dúfajte, že nejaká hračka ho zaujme aspoň na minútu. Po ceste stúpite bosou nohou na koníka z vkladačky, ale nesmiete pri tom nadávať, lebo veď v miestnosti je dieťa! Áno, viem, že to boli! Choďte si len umyť zaslzenú tvár do kúpeľne a v zrkadle si môžete letmo všimnúť, že už vám nešedivejú len vlasy, ale dokonca aj obočie.

Vráťte sa do kuchyne a dosmažte tú cibuľu. Do sklovita. Potom zase vypnite panvicu a uvarte krupicovú kašu. Pokým kaša chladne, choďte zložiť plačúce dieťa so skrinky, na ktorú vyliezlo a nevie zliezť. Zatancujte si „kolo kolo mlynské“, minimálne dvakrát. Nakŕmte dieťa kašou a spokojne napapkaného ho nechajte, nech ide na návštevu do psej búdy. Vytiahnite pečienku z chladničky, zapnite panvicu s cibuľou a hneď ju vypnite. Dieťa strašne plače, lebo pes nie je doma. Dajte si ešte jedno „kolo kolo mlynské“ a pozerajte chvíľu s dieťaťom na rukách z okna, aké je počasie.

Ak v tejto chvíli príde hladný manžel z roboty, budete chvíľu premýšľať či tie slávnostné zvony počujete naozaj alebo len vo svojej hlave. Usmažená cibuľa sa mu nezdá lákavá, tak sa ide hrať s dieťaťom. Teda, vy sa už len napite vody, restujte na cibuli pečienku, podlejte vodou, dochuťte zahustite a choďte pozbierať to prádlo pod sušiakom.

Dobru chuť.
Odporúčame