Je zo Slovenska a vyrába najlepšiu čokoládu na svete
Iba 5 ľudí z celého sveta môže používať titul Fine Aroma Master Chef Chocolatier. Karol Stýblo je jedným z nich.

Ako dieťa miloval belgické pralinky, ktoré chcel dovážať aj k nám. Nakoniec sa však z dovozu čokolády, ktorú vyrába niekto iný, dostal k čokoláde, ktorú vyrába sám. Momentálne je Karol Stýblo jedným z piatich ľudí na svete s titulom Fine Aroma Master Chef Chocolatier. „Je to v podstate titul, ktorý hovorí o tom, že pracujete s najvyššou kvalitou kakaa. Nás chocolatierov je veľa, ale iba zopár z nás sa rozhodlo používať najkvalitnejšie kakao a nerobiť kompromisy,“ vysvetlil Karol Stýblo v rozhovore pre Juniora a Marcela v Rannej šou.
VYPOČUJTE SI VIAC V ROZHOVORE KAROLA STÝBLA S JUNIOROM A MARCELOM:
LYRA Chocolate sídli v Ivanke pri Nitre, odkiaľ posielajú čokoládu do celého sveta a ponúkajú ju aj na palubách lietadiel ázijských aeroliniek. Karol Stýblo sa učil pracovať s čokoládou nielen na čokoládových akadémiách, ale aj u Emmanuela Hamona, najväčšieho chocolatiera na svete. „To mi dalo veľa, pretože sme spolu denne pracovali,“ spomína Karol Stýblo a dodáva: „mal som gymko, takže som si robil nadstavbu v hoteliérstve a gastre. Človek na odbornej škole dostane všetko čo potrebuje vedieť o pozadí potravín, o hygiene, o zložení a aj k marketingu...to sú všetko veci, ktoré mu neskôr pomôžu.“
V slovenskej čokoládovni si dokonca robia vlastné testy čokolády a jej pozitívnych účinkov, o ktorých sa veľa hovorí. „Obsahuje hormón šťastia a aj veľa minerálov,“ vysvetlil Karol Stýblo Juniorovi a Marcelovi.
Tvoj život – tvoja voľba.
V Bratislavskom kraji si môžeš vybrať z viac ako päťdesiatich stredných odborných škôl. Od agropodnikania po zlatníka. Zarábaj peniaze tým, čo ťa aj baví.
Zoznam stredných odborných škôl nájdeš na www.strednapremna.sk.
Projekt www.strednapremna.sk ti prináša Bratislavský samosprávny kraj.