Ak môžeme dojiť kravu, prečo by sme nemohli dojiť uhorku. Presne tak, čítaš správne. Vo svete sa aktuálne skutočne okrem iných vážnych a dôležitejších vecí deje aj to, že ľudia hromadne doja uhorky. Majú na to dokonca pádny dôvod a vysvetlenie.

Na TikToku, konkrétne na účte @basicallyperkfect sa totiž objavilo video, v ktorom jeho autorka vysvetľuje, ako a prečo podojiť uhorku. Na to, aby vraj uhorka, ktorú sa chystáš zjesť, chutila čo najčerstvejšie a najlepšie, ako je to možné, stačí odrezať jej konce a krúživým pohybom ich otierať o zvyšnú časť uhorky. Následne začne vytekať biela tekutina a voilà - nová čerstvá chuť je na svete!


Redaktorka amerického portálu Krista Torres bola, samozrejme, voči tomuto novému výmyslu skeptická, a ta sa rozhodla ho overiť. Ako sama zistila: „Podľa spoločnosti Life Hacker trenie koncov pomáha odstrániť horkosť uhoriek uvoľnením organickej zlúčeniny zvanej cucurbitacin.“ (Cucurbitacin je fytochemická látka, ktorá sa nachádza v rastlinách z čeľade cucurbitaceae - uhorky, tekvica, cuketa, dyňa ...).

Krista najprv ochutnala kúsok "nepodojenej" uhorky. Ten chutil obyčajne, ako uhorka. Potom sa pustila do "dojenia". Keď po niekoľkých minútach ochutnala ďalší kúsok, neverila! Naozaj chutil čerstvejšie, šťavnatejšie a menej horko. Stále však nebola úplne presvedčená, pomyslela si, že môže ísť len o placebo efekt v jej hlave, preto test urobila aj doma so svojím manželom, bez toho, aby mu vopred povedala, o čo ide. A výsledok? Aj on označil za chutnejší práve kúsok, ktorý Kristen odrezala z už "podojenej" uhorky.