
01. 06. 2025
Zdieľať
Z masliakov pri Pezinku sa môžete priotráviť arzénom – pestovateľka húb Veronika Cyprichová
Aj o domácom pestovaní húb v Nedeľnej talkshow so Šarkanom


Každý rok sa celosvetovo hubami otrávi približne 100 ľudí. Nepríjemnosti vám však môžu spôsobiť aj bežné jedlé huby. Môže za to chitín, ktorý je pre človeka ťažko stráviteľný. Preto je vždy lepšie huby pred jedením tepelne upraviť.
Nielen to, minimálne koľko minút ich treba variť, ale aj to, ako na domáce pestovanie húb, prezradila pestovateľka húb a mladá vedkyňa Veronika Cyprichová v Nedeľnej talkshow so Šarkanom.
V rozhovore sa dozvieš:
Aký je rozdiel medzi hubou a hríbom? (2:50)
Dajú sa doma vypestovať aj klasické lesné hríby? (12:00)
Ako treba spracovať jedlé huby, aby nám z nich nebolo zle? (28:00)
Môžu do seba huby natiahnuť nečistoty z okolia? (32:50)
Odporúčame
Out Out
Joel Corry and Jax Jones featuring Charli XCX and Saweetie
Lyrics
Playlist